Al in mijn jeugd was ik geïnteresseerd in techniek. Toch koos ik in mijn studie voor een meer theoretische opleiding. In 1996 studeerde ik af als Master in de Handelswetenschappen en startte ik een carrière in de financiële wereld, wat ook vandaag nog steeds mijn hoofdberoep is.

Toch bleef ik altijd dromen om wat met mijn handen te doen, maar lang bleef het bij wat klussen in en rond het huis.

In 2006 verhuisde ik van het Antwerpse laagland naar het heuvelachtige Hageland en ontdekte ik een nieuwe passie: mountainbiken. Sindsdien vind je me op zondagvoormiddag met mijn tweewieler in de Vlaams-Brabantse bossen.  
Ook meer uitdagende ritten zoals Roc d'Ardenne of een buitenlands trip mogen niet ontbreken. Hiernaast heb ik ook een racefiets en neem ik deel aan tochten zoals Ronde Van Vlaanderen, Tilff-Bastogne-Tilff en Sean Kelly Classic...

Vanuit mijn interesse in techniek verdiepte ik me in het onderhoud en herstellen van mijn fietsen. In 2015 behaalde ik aan CVO De Oranjerie in Aarschot het diploma fietshersteller. Sindsdien school ik me via zelfstudie bij in nieuwe technieken.

 

Stilaan vroegen vrienden en familie me om ook het onderhoud en de herstellingen van hun fiets te doen. Zo ontstond het idee om van mijn hobby een bijberoep te maken. Fietsoké werd geboren en hiermee werd mijn oude droom ook een stukje werkelijkheid.

 

Jurgen